Με βέσπες και με… άρωμα Ιταλίας γέμισε το μεσημέρι της Κυριακής η «Στοά της Αγοράς» στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών. Ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (ΙΔΟΡΟ) διοργάνωσε μία περιήγηση στην Αθήνα τιμώντας τα 75 χρόνια από τη δημιουργία της δημοφιλούς ιταλικής μοτοσυκλέτας αλλά και την ταινία «Roman Holiday». Αθλήτριες που έχουν τιμήσει τα ελληνικά χρώματα σε διεθνείς διοργανώσεις, με επικεφαλής την πρόεδρο του ΙΔΟΡΟ Όλγα Βασδέκη πήραν μέρος σε αυτή την περιήγηση που είχε ως τερματισμό το ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν και συνδιοργανωτής της δράσης.

Οι πρωταθλήτριες συναντήθηκαν με τα μέλη της Αθηναϊκής Λέσχης Vespa δίπλα από την Ακρόπολη και, με φόντο τον Ιερό Βράχο, ενημερώθηκαν για τη διαδρομή που είχε ως στόχο να προβάλει τοπόσημα της Αθήνας όπου ο αθλητισμός «συναντάει» τον πολιτισμό αλλά και να αναδείξει τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης.  

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Πολιτική και στόχος μας είναι η σύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό για να καρπωθούν τα ποικίλα οφέλη αυτού του συνδυασμού οι τοπικές κοινωνίες και η εθνική οικονομία.

Συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε κάθε εκδήλωση που ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό, προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας μας. Και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας αλλά και Olympians από το εξωτερικό, μέσα από τις δράσεις του συλλόγου Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες, αναπτύσσουν τέτοιες δράσεις στην Αθήνα, αναδεικνύοντας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης. Ακόμη περισσότερο όταν αυτές οι πρωτοβουλίες προωθούν παράλληλα την οδική ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά, τομείς στους οποίους έχουμε δώσει έμφαση από την πρώτη στιγμή στο Υφυπουργείο. Άλλωστε, τόσο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις όσο και στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα, έχουμε προβλέψει πάρα πολλές παράλληλες δράσεις πάνω σε αυτούς τους τομείς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας».

OLYMPIAN_VESPA_OAKA

Οι σταθμοί της περιήγησης, εκτός από την Ακρόπολη, ήταν το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και, στη συνέχεια, η πομπή με τις πανέμορφες μοτοσυκλέτες έφτασε στο ΟΑΚΑ. 

Σε έναν προσεχτικά διαμορφωμένο χώρο και τηρώντας όλα τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία, οι πρωταθλήτριες αλλά και κυρίες που υπηρετούν τον αθλητισμό από διοικητικές θέσεις παρακολούθησαν επίδειξη ιταλικής ζαχαροπλαστικής και ακολούθησε γεύμα με ιταλικά γαστρονομικά στοιχεία.  

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το ΟΑΚΑ σε κύτταρο αθλητισμού και πολιτισμού. Είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενούμε μία εκδήλωση του συλλόγου «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» και πάντα χαιρόμαστε να υποδεχόμαστε τους παλαιούς πρωταθλητές μας και να στηρίζουμε τις δράσεις τους. Οι μετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, το οποίο είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με τον ελληνικό αθλητισμό και, πλέον, αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία στον τουριστικός χάρτη της Πρωτεύουσας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής.  

OLYMPIAN_VESPA_OAKA

Οι Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες αποτελούν έμπνευση της παλαιάς πρωταθλήτριας του τριπλούν Όλγας Βασδέκη, η οποία είναι και πρόεδρος του συλλόγου ΙΔΟΡΟ. «Ως σύλλογος συνεχίζουμε τις δράσεις μας. Η συγκεκριμένη αποτελούσε μία ωδή για τη γυναίκα που μπαίνει δυναμικά σε ένα, μέχρι πρόσφατα, ανδροκρατούμενο χώρο, σε αυτόν του μηχανοκίνητους αθλητισμού. Ήταν ένα ταξίδι στην Αθήνα με… άρωμα Ιταλίας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορή για την πολύτιμη βοήθειά του. Το ΟΑΚΑ ήταν συνδιοργανωτής της δράσης μας και οι μετέχοντες ευχαριστήθηκαν την ξενάγησή τους σε αυτό. Επίσης ευχαριστώ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την πάντα αμέριστη συμπαράσταση στις δράσεις μας», τόνισε η Όλγα Βασδέκη, 5η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας και τριταθλήτρια κόσμου το 1999.     

Την περιήγηση, εκτός από τις πρωταθλήτριές μας, ακολούθησαν ο Ολλανδός, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο μπέιζμπολ και 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας Μίκελ Μπένερ,  εκπρόσωποι της ιταλικής πρεσβείας αλλά και του πολωνικού ποδηλατικού συλλόγου της Αθήνας.

idoro

idoro