Με στόχο την προώθηση του αθλήματος ποδηλασίας πίστας, το Ο.Α.Κ.Α. σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας υποστήριξαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης Kidical Mass. Στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ομάδας Κινητικότητας» δεκάδες ποδηλάτες ξεκίνησαν από τη Νέα Ιωνία και έφτασαν στο Ποδηλατοδρόμιο όπου παρακολούθησαν την ανοιχτή προπόνηση των ακαδημιών σωματείων που προπονούνται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.  

Η «Ποδηλατοβόλτα» είχε, αρχικά, προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο Τείχος των Εθνών αλλά, ύστερα από πρόταση της διοίκησης και εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας και με την υποστήριξη των σωματείων, αποφασίστηκε η δράση να ολοκληρωθεί μέσα στο Ποδηλατοδρόμιο. Έτσι, γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ανοιχτή προπόνηση των ακαδημιών ποδηλασίας των Σωματείων  Π.Σ. Κρόνος Νίκαιας, Π.Α.Σ.Μ. Ερμής και ΑΕΚ.  

Στόχος αυτή της πρωτοβουλίας ήταν να ενημερωθούν τα παιδιά για την ποδηλασία πίστας και ενδεχομένως, κάποια από αυτά να ασχοληθούν και με το άθλημα, είτε ως αθλητές, είτε ως φίλαθλοι.