ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΑΚΑ, 6 Ιουλίου 2022
Σε ένα τοπόσημο της Ελλάδος όπου ο αθλητισμός συναντάει τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία μετατρέπεται το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης». Τους πρώτους επτά μήνες του 2022, η αύξηση διοργανώσεων και εκδηλώσεων στο Ολυμπιακό Συγκρότημα, σε σχέση με το 2018, ξεπερνάει το 70%, κάτι που συνεπάγεται με σημαντικά έσοδα για τον Οργανισμό.
Στο ιστορικό αθλητικό συγκρότημα, κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αποκατάστασης και συντήρησης, τους τελευταίους μήνες, σχεδόν κάθε εβδομάδα διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, συνέδρια κλπ. Το ενδιαφέρον των διοργανωτών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο Ο.Α.Κ.Α. είναι μεγάλο, κάτι που δείχνει τη δυναμική του συγκροτήματος και αναδεικνύει το έργο που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία Covid -19.
«Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις και τις διοργανώσεις το οικονομικό όφελος για τον Οργανισμό είναι αρκετό ενώ δημιουργείται και μία υπεραξία. Επίσης, μεγάλη είναι η προβολή του Ολυμπιακού Συγκροτήματος και κατ΄ επέκταση της χώρας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθώς και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που έχει δώσει μία άλλη πνοή στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας μας», υπογράμμισε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χαλιορής.
Το 2022, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών έχουν διεξαχθεί, μεταξύ άλλων, η εκκίνηση του 2ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, το διεθνές μίτινγκ «Acropolis Swim Open», ο τελικός της σειράς αγώνων της καλλιτεχνικής κολύμβησης FINA World Series Super Final, πανελλήνια πρωταθλήματα αθλητικών ομοσπονδιών και εκδηλώσεις που αναδεικνύου και προωθούν τον αθλητικό τουρισμό.
Η «καρδιά» του Ο.Α.Κ.Α. όμως χτυπάει και στον πολιτισμό. Συναυλίες, εκδηλώσεις, συνέδρια και διοργανώσεις, που προβάλλουν τόσο το Συγκρότημα όσο και τη χώρα, έχουν πραγματοποιηθεί αυτούς τους μήνες ή προγραμματίζονται για το προσεχές χρονικό διάστημα. Φυσικά, ξεχωρίζουν οι μεγάλες συναυλίες των Scorpions – Alice Cooper και των Iron Maiden. Ήδη, έχουν διεξαχθεί το Eject Festival, το Waterboom Festival, το Colour Day Festival, Athens Rocks Festival, οι συναυλίες του Μαλούμα, των V-Boys κ.α. Το προσεχές χρονικό διάστημα προγραμματίζονται και άλλες συναυλίες, όπως αυτή των ΒήταΠεις.
Σε ότι αφορά τις προσεχείς αθλητικές διοργανώσεις, στις 8 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Ο.Α.Κ.Α. η υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις. Οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, με τα υπερσύγχρονα αυτοκίνητά τους, θα ξεκινήσουν με μία μοναδική παράσταση την «EKO Special Stage @Olympic Stadium» και οι εικόνες του Ο.Α.Κ.Α. και της Ελλάδος θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.