ΟΑΚΑ, 23 Νοεμβρίου 2022

                 Πρωταθλήτριες και Πρωταθλητές, καθώς και άλλα πρόσωπα του αθλητισμού, που έχουν συνδέσει την καριέρα τους με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», θα τιμηθούν στην επετειακή εκδήλωση «40 Χρόνια Ο.Α.Κ.Α.» αύριο Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, στις 4 μ.μ. στο Ολυμπιακό Συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τη διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. θα αναφερθούν στην μακρόχρονη ιστορία του Οργανισμού, στις ενέργειες που έχουν γίνει αυτό το χρονικό διάστημα για την ολιστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη μετατροπή του Ολυμπιακού Συγκροτήματος σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο λογότυπο του Οργανισμού, το οποίο πρεσβεύει όλα αυτά που καλείται να διαδραματίσει στη σύγχρονη εποχή το «ΟΑΚΑ 2.0».

Στα 40 χρόνια της ιστορίας του το Ο.Α.Κ.Α. έχει φιλοξενήσει κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις και πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας πέτυχαν ορισμένες από τις σημαντικότερες επιτυχίες της καριέρας τους μέσα σε αυτό.
Στην αυριανή εκδήλωση, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, θα τιμηθούν, μεταξύ άλλων, οι:

  • Άννα Βερούλη (χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου – 1982),
  • Νίκος Αναστόπουλος (κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Εστερ, το 1982, πέτυχε το πρώτο ποδοσφαιρικό γκολ που σημειώθηκε στο Ο.Α.Κ.Α.),
  • Νίκος Μαχλάς (στον αγώνα Ελλάδα – Ρωσία, το 1993, πέτυχε το μοναδικό και νικητήριο γκολ που έδωσε το «εισιτήριο» για την πρόκριση της εθνικής στο Μουντιάλ),
  • Ευθύμης Ρεντζιάς (για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική ομάδα μπάσκετ εφήβων το 1995),
  • Γιώργος Αφρουδάκης (για το ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1997),
  • Νίκη Ξάνθου (ασημένιο μετάλλιο στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου – 1997),
  • Κώστας Γκατσιούδης (χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου – 1997),
  • Νίκος Κακλαμανάκης (άναψε τη Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και στο πρόσωπό του τιμώνται όλοι οι Ολυμπιονίκες μας)
  • Γεώργιος Καπελάκης (οι Γιώργος Τόπτσης και Χρήστος Αγγουράκης που άναψαν τη Φλόγα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2004 δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή και έτσι όλοι οι Παραολυμπιονίκες μας των Αγώνων του 2004 θα τιμηθούν στο πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής).
  • Επίσης, θα τιμηθούν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πρέσβης επί τιμή, Διονύσιος Κοδέλας (για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α. το 2011), εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό Συγκρότημα κ.ά.

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», με σταθερή φιλοσοφία ανάπτυξης την τελευταία 3ετία, έχει μετατραπεί σε κύτταρο πολιτισμού και αθλητισμού, όχι μόνο για την Αττική αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Με τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με εξωστρέφεια, με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του και με κοινωνικές δράσεις είναι έτοιμο να περάσει ακόμα πιο δυναμικά στην 5η δεκαετία του.