ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 « Οι Διαχρονικοί δεσμοί Ελλάδας – Κίνας, ισχυρή βάση αδελφοποίησης και συνεργασίας του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Σπύρος Λούης – Ο.Α.Κ.Α και του Ολυμπιακού Σταδίου του Πεκίνου «Φωλιά  Πουλιού»

 

Σημαντικό βήμα συνεργασίας  σηματοδοτεί η αδελφοποίηση των δυο Ολυμπιακών Σταδίων.

Η Διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου συναντήθηκε στις 3/5/2017, κατόπιν  πρόσκλησης της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, με τον Γενικό Γραμματέα NGO Association for International exchanges  κ. Xu Qiang, ο οποίος επισκέφθηκε το ΟΑΚΑ, επικεφαλής εννεαμελούς κινέζικης αντιπροσωπείας μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταδίου του Πεκίνου “Φωλιά  Πουλιού” εκπρόσωποι  του Αθλητισμού και τριών Δήμων του Πεκίνου.

Υποδεχόμενος ο Γενικός Συντονιστής Διευθυντής κ. Βασίλειος Βελέντζας, μετά του Αντιπροέδρου κ. Γ. Κατραχούρα και του Γενικού Γραμματέα του Σταδίου κ. Π.Αγγελόπουλου, αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δυο χωρών που τους ενώνει η μακραίωνη ιστορία τους και οι ίδιες αξίες.

 

Υπό την σκέπη του Τείχους των Εθνών, μνημείου σύγχρονης κληρονομιάς και ειδικού συμβολισμού για την κοινή ιστορία του Αθλητισμού, ο Γενικός Συντονιστής Διευθυντής επισήμανε:

 …«Οι δυο λαοί έχουν αποδείξει ότι είναι καλοί φίλοι στην ανάγκη και έμπιστοι συνεργάτες με ίδιο στόχο, την επίτευξη κοινής ανάπτυξης με κοινή στρατηγική και κοινό βηματισμό.

Στόχος μας για το επόμενο διάστημα είναι να αυξήσουμε το αθλητικό πλεόνασμα στην πραγματική αθλητική οικονομία μέσω νέων συνεργειών με την χώρα του Μεταξιού.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. βρίσκονται εδώ για να δουλέψουμε μαζί τις νέες αναπτυξιακές προτάσεις από όπου και  εάν εκπορεύονται.

Μαζί αθροίζοντας δυνάμεις για να επαναφέρουμε το Ολυμπιακό Στάδιο στην πρότερη λάμψη του και να το κάνουμε ανταγωνιστικό και ανθρώπινο εξαλείφοντας τις παθογένειες που το κρατάνε δέσμιο.»,  και ευχαρίστησε τους κ. Ελευθέριο Κόντο πρέσβη επί τιμή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και τον διευθύνoντα σύμβουλο της εταιρίας GREECE CHINA LINK, κ. Φίλιππο Κόντο, έμπρακτους υποστηρικτές και αρωγούς της σημερινής συνάντησης.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γ.Καραμέρος καταθέτοντας προτάσεις και δράσεις συνεργασίας.

 

Ο Συντονιστής Διευθυντής υπογράμμισε τις περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης και ενθάρρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δυο σταδίων σε επίπεδο κοινών αθλητικών δράσεων με στόχο την σύνθεση ενός νέου αθλητικού μοντέλου με έμφαση στην επανεκκίνηση και εκ νέου ορισμό του μοντέλου της ανάπτυξης που θέλουμε για τον Αθλητισμό και αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Xu Qiang να επισκεφτεί προσεχώς το Πεκίνο για την εκκίνηση της επικείμενης συνεργασίας   

 

Από την πλευρά  του ο  Γενικός Γραμματέας κ. Xu Qiang   ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΟΑΚΑ, για την υποδοχή και την ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωσε για τις βασικές προτεραιότητες της αντζέντας του σταδίου του Πεκίνου και συμφώνησε στην από κοινού στήριξη και προώθηση κοινών δράσεων.

 

Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα προγραμματισμού της συνεργασίας μεταξύ των δυο διοικήσεων με έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο στη δομή και λειτουργία των Σταδίων, όσο και στην οικονομική πολιτική και στην αξιοποίηση των χώρων. Πρόθεση είναι η προσπάθεια αυτή να εντατικοποιηθεί και να επεκταθεί τόσο σε από κοινού δράσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όσο και σε αμοιβαία προβολή μεμονωμένων δράσεων.