ΟΑΚΑ, 21 Ιουλίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Διάσωση και Πρώτες Βοήθειες στον Αθλητισμό – Safe in Sports» του Υφυπουργείου Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Κρήτης, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Καρτερού, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα σεμινάρια, τα οποία παρακολούθησαν δεκάδες άνθρωποι που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, διεξήχθησαν στο πλαίσιο των Olympic Days 2022 και της Εκδήλωσης «Εθελοντισμός Αλληλεγγύη και Κοινωνική Προσφορά», σε μία συνδιοργάνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ένθερμος υποστηρικτής του Προγράμματος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης Πρώτων Βοηθειών στον Αθλητισμό και ευχαρίστησε τους διακεκριμένους επιστήμονες του Προγράμματος, τους διασώστες, το ΕΚΑΒ και τα στελέχη του «Safe in Sports», για την πολύτιμη συνεισφορά τους στους ανθρώπους του αθλητισμού.  

Οι Εισηγητές και Ιατροί του Σεμιναρίου ανέπτυξαν το θεωρητικό μέρος της εκπαιδευτικής ύλης σε γυμναστές, προπονητές, φυσιοθεραπευτές και ιατρούς που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Το πρόγραμμα εκτός από θεωρητικά μαθήματα περιελάμβανε και πρακτική άσκηση από διασώστες του ΕΚΑΒ.  

Θερμός υποστηρικτής των σεμιναρίων είναι και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.Α. Νεκτάριος Βιδάκης αλλά και η Διοίκηση, η Διεύθυνση και τα Στελέχη του Οργανισμού καθώς το πρόγραμμα «Διάσωση και Πρώτες Βοήθειες στον Αθλητισμό – Safe in Sports» στηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Ο.Α.Κ.Α. Τα σεμινάρια παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Η. Λευτέρης Ζερβός. Το Ε.Α.Κ.Η ήταν και ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Karteros Beach Sports Center».

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων και του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, ο κ. Γιώργος Στεφανουδάκης ως εκπρόσωπος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του «Safe in Sports» παρέλαβε τιμητικό βραβείο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τις δράσεις του Προγράμματος. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το EKAB Κρήτης και τον ιατρό, Διευθυντή Νικόλαο Γιαννακουδάκη, τους διοργανωτές της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης αλλά και όλους αυτούς που συμμετείχαν», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανουδάκης. Το «Safe in Sports» αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν επιμόρφωση και εκπαίδευση σε θέματα διάσωσης και πρώτων βοηθειών στον αθλητισμό.