Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» γίνεται αρωγός του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα. Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υφυπουργείο Αθλητισμού «Α΄ Βοήθειες στον Αθλητισμό «Safe in Sports», τα οποίο διοργανώνεται από το Ο.Α.Κ.Α. σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάρια εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Αρης και στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο».
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος «Safe in Sports» Γεώργιος Στεφανουδάκης, η ιατρός Μαρίνα Καλογριδάκη και η υπόλοιπη ομάδα του προγράμματος μετέβησαν αρχικά στο «Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο» όπου τους υποδέχτηκαν το ιατρικό team της ομάδας ΠΑΕ και ο επικεφαλής ιατρός Νικόλαος Ξυλούρης. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεματικές ενότητες με θεωρητικό και πρακτικό μέρος για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τραυματολογία, επείγουσες μη τραυματικές καταστάσεις, ΚΑΡΠΑ σε ενήλικες και παιδιά, χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα, διαχείριση αιμορραγίας με χρήση επιπωματισμού και ίσχαιμο περίδεση, διαχείριση κακώσεων, καταγμάτων κ.α.
Η δεύτερη επίσκεψη ήταν στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο». Εκεί, γυμναστές, προπονητές, φυσιοθεραπευτές και γιατροί αθλητικών σωματείων από τη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς παρακολούθησαν τις θεματικές ενότητες του σεμιναρίου και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις γνώσεις που μεταλαμπαδεύονται μέσα από το «Safein Sports».
Το καινοτόμο πρόγραμμα «Safe inSports» αποτελεί ιδέα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος «Safe in Sports» Γεώργιος Στεφανουδάκης τόνισε ότι μέσα από αυτές τις δράσεις θα τεθούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του προγράμματος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την πλήρη υποστήριξη, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την μέγιστη προσφορά του καθώς και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών για την αμέριστη στήριξη.