Στον περσινό αγώνα ξεχώρισε η υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία 60.000 θεατών.

Την ανώτατη διάκριση στην ετήσια απονομή των Sports Marketing Awards καθώς και άλλα βραβεία απέσπασε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Ο αγώνας του WRC κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς» κατακτώντας τον για δεύτερη συνεχή χρονιά στα βραβεία. που διοργανώνει η εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας Boussias.

Η διοργάνωση του 2022, με highlight την υπερειδική διαδρομή του αγώνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και τρεις ημέρες με τους αστέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA να «μάχονται» στα ελληνικά βουνά, απέσπασε τη μέγιστη διάκριση στα Sports Marketing Awards, ακριβώς όπως και έναν χρόνο νωρίτερα.

Acropolis Rally Sports Marketing Awards

Ο αγώνας ξεχώρισε το 2022 και στα Green Brand Awards, που προσανατολίζονται στην πράσινη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία. Τα συγκεκριμένα βραβεία αποτελούν την αναγνώριση σημαντικών επιτευγμάτων, με το EKO Ράλλυ Ακρόπολις -που το περασμένο φθινόπωρο απέσπασε από τη FIA την ανώτατη περιβαλλοντική πιστοποίηση Τριών Αστέρων- να «φεύγει» από τη σχετική εκδήλωση με το «Χρυσό» στην κατηγορία Green Sports, ως διεθνές παράδειγμα περιβαλλοντικά βιώσιμου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για τα βραβεία Sports Marketing, που απονεμήθηκαν για έκτη φορά, την ευθύνη αξιολόγησης έχει μια κριτική επιτροπή με προέδρους τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη και Πρόεδρο του Συλλόγου Παραολυμπιονικών, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, τον Αντώνη Τσαπατάκη, Παραολυμπιονίκη και κάτοχο 20+ μεταλλίων, και μέλη στελέχη σημαντικών εταιρειών της αγοράς. Ανάλογα, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένα στελέχη εταιρειών της αγοράς, με πρόεδρο την Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνα Σκαναβή, επιφορτίζεται με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων στα Green Brand Awards.