Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού τύπου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Αθλητές με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ», στην  αίθουσα Τύπου  του κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ. Η νέα, αυτή, πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. 

Ξεχωριστή στιγμή στην ημερίδα αποτέλεσε η βράβευση των αθλητικών συντακτών στον μικρό φίλο του ΠΑΟΚ, Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος μας συγκλόνισε όλους με το μάθημα ζωής του στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Βόλο και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έδωσε το βραβείο στον Γιαννάκη εκ μέρους όλων των αθλητικών συντακτών της χώρας. 

Μάλιστα ο μικρός αποκάλυψε ότι θέλει να γίνει αθλητικός συντάκτης και έστειλε για ακόμη μία φορά ένα πολύ δυνατό μήνυμα για τις αξίες του αθλητισμού. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αρκουλής και Νίκος Φύριος. Ο ΠΣΑΤ τίμησε επίσης τον δημοσιογράφο Σπύρο Τσιάμη για τις παρεμβάσεις του τα τελευταία 25 χρόνια. 

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης καλωσόρισαν όσους συμμετείχαν στην ημερίδα, με τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ να τονίζει ότι «στόχος αυτής της ημερίδας και άλλων που θα επακολουθήσουν είναι η ανάδειξη των κύριων πτυχών της ζωής και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία». 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης (με video), ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Αττικής, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Συντονιστής – Γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ  Κώστας Χαλιορής, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο Μαρίνος Αγιασμένος πρόεδρος του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος. Επίσης χαιρετισμό απέστειλε ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου. 

Εισηγητές ήταν οι συνάδελφοι Άρια Αγάτσα, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Βασίλης Σκουντής, Έλβη Μιχαηλίδου και Θάνος Σαρρής. Από την πλευρά του Παραολυμπιακου κινήματος ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραολυμπιονικών Γρηγόρης Πολυχρονίδης, οι παραολυμπιονίκες μας Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Χρυσή Μόρφη, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης μέλος της Επιτροπής, ο Διευθυντής Σάκης Κωστάρης και ο επιστημονικός σύμβουλος παραολυμπιακών αθλημάτων Βασίλης Καλύβας. 

Παρουσιαστές της ημερίδας ήταν ο Α’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Βαγγέλης Ιωάννου και το μέλος του Δ. Σ. του ΠΣΑΤ Γιώργος Τριανταφυλλίδης.