Με αθλητές και αθλήτριες που έχουν δοξάσει τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις γέμισε στις 22 Ιανουαρίου η αίθουσα Vip του ΟΑΚΑ. Σε μία λαμπρή εκδήλωση η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών έκοψαν τη βασιλόπιτα.  

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι Olympians και οι Παρταολυμπιονίκες έκοψαν μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Με αυτή την κίνηση έστειλαν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Γενικος Γραμματέας Αθλητισμού και Olympian Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Σταμάτης, και δεκάδες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας.  

«Με όσα έχουμε δημιουργήσει, σε συνεργασία με τους δυο Συλλόγους αυτά τα 4 χρόνια, καταφέραμε να ισχυροποιήσουμε την έννοια της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας. Βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης με τις μεταρρυθμίσεις μας, φέραμε οξυγόνο και φως και ο αθλητισμός μας αλλάζει. Με διαφάνεια, μπήκε τάξη στο άναρχο τοπίο και το οικοδόμημα νοικοκυρεύτηκε. Συνεχίζουμε σταθερά, μπροστά, δυναμικά», δήλωσε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.