ΟΑΚΑ, 27/07/2023

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής παραδόθηκαν χθες (27/7), στο ΟΑΚΑ, 48 κυτία ανακύκλωσης εσωτερικών χώρων. Πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και επανάχρησης υλικών της Περιφέρειας, το οποίο εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές της Αττικής προκειμένου μέχρι το 2025 να έχει ελαχιστοποιηθεί ο συνολικός όγκος που επιστρέφει ως απορρίμματα.   

Η Περιφέρεια Αττικής διανείμει τους ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών διαλογής σε υπηρεσίες, δημόσιους χώρους και, γενικότερα, πολυσύχναστα σημεία. Την παράδοση του εξοπλισμού στο ΟΑΚΑ πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ενώ στην παραλαβή παρέστησαν ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νικόλαος Μωραΐτης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Σπέρτος, ο Διευθυντής Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Εκδηλώσεων Αθανάσιος Καρασούλης, η Διευθύντρια Διοικητικού Καλλιόπη Σταυρόπουλου και εργαζόμενοι.

«Η συνεργασία των φορέων με την Περιφέρεια της Αττικής στο θέμα της ανακύκλωσης στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το ΟΑΚΑ αποτελεί ακόμη ένα κρίκο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο τελικός όγκος απορριμμάτων που φτάνει στη Φυλή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.      

          Στο ΟΑΚΑ βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά από δράσεις και προγράμματα, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τον Οργανισμό. Μάλιστα, ο κ. Πατούλης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο αθλητικό συγκρότημα αναφέρθηκε στην αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στα έργα που θα πραγματοποιηθούν σε αυτό.