Η μοναδική φωνή του Ανδρέα Μποτσέλι αντήχησε στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ και οι ήχοι της «μάγεψαν» όλους όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του, τη βραδιά της 18ης Ιουλίου. Μαζί του επί σκηνής βρέθηκαν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.  

Ο Ανδρέα Μποτσέλι θεωρείται ως ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή στην όπερα διότι συνεισέφερε ώστε να ανέλθει η κλασική μουσική και να καθιερωθεί στην κορυφή των παγκοσμίων μουσικών charts. Ο ίδιος πιστεύει ότι «το ταλέντο είναι δώρο Θεού, δώρο εξ’ ουρανού. Εναπόκειται σε εμάς να το καλλιεργήσουμε και να το χαρίσουμε στον διπλανό μας. Το να μην το καλλιεργήσουμε θα ήταν μια αγνωμοσύνη». 

Η δημιουργική ομάδα του Αντρέα Μποτσέλι είχε ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η «στέγη Καλατράβα» και η γενικότερη αρχιτεκτονική του Σταδίου αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για αυτή την εκπληκτική παράσταση. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιείχε δημοφιλείς άριες, όπως «La donna e mobile» από την όπερα Ριγκολέτο του Τζουζέπε Βέρντι, «Di Quella Pira» από την όπερα «Il Trovatore», επίσης του Βέρντι, αλλά και τραγούδια, όπως το θρυλικό «Granada» του Μεξικανού συνθέτη Αγκουστίν Λάρα.