Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανέλυσε τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, αλλά και τις νέες κατασκευές και ανακατασκευές για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Αττικής που αναγεννούνται, με σφικτό χρονοδιάγραμμα, συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εξασφαλισμένους πόρους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου.

Η υλοποίηση του Προγράμματος έχει ως αποτέλεσμα την αντιστροφή των συνεπειών της πολυετούς εγκατάλειψης στην οποία είχαν περιέλθει τα Ολυμπιακά Ακίνητα και την αξιοποίησή τους. «Από το 2004 η πορεία των αθλητικών εγκαταστάσεων που φτιάχτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν διαρκώς καθοδική. Η χώρα, καθηλωμένη, από το 2010 και μετά, σε μια κρίση η οποία μας ταλαιπώρησε όλους πάρα πολύ, αμέλησε, παραμέλησε να προστατεύσει μια μεγάλη εθνική  περιουσία. Αυτή η πορεία ανεστράφη επί δικής μας κυβέρνησης και από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε με τον αρμόδιο Υφυπουργό τις προτεραιότητες στα ζητήματα των αθλητικών υποδομών για τη χώρα μας, εκ των πραγμάτων είπαμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε, επιτέλους, με την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε αναλυτικά όσα Έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού έχουν έως τώρα υλοποιηθεί, αλλά και εκείνα που έχουν δρομολογηθεί, με νέες κατασκευές και ανακατασκευές, με σφικτό χρονοδιάγραμμα διετίας, συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εξασφαλισμένους πόρους. «Υλοποιούμε, με απόλυτη προσήλωση στο στόχο και στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, ένα μελετημένο Πρόγραμμα -πολύ ουσιαστικής και αποδοτικής- Αξιοποίησης των Ολυμπιακών μας εγκαταστάσεων. Η κοινωνία, η αθλητική οικογένεια συνολικά, μπορεί πλέον να είναι αισιόδοξη. Αυτό που για πολλά χρόνια ήταν αντικείμενο κριτικής προς την Πολιτεία, η οποία άφηνε τα Ολυμπιακά Ακίνητα να γερνάνε έρημα και λεηλατημένα, αλλάζει! Τα Ολυμπιακά μας Ακίνητα αναγεννούνται και δίνονται στην αθλητική οικογένεια, η οποία δημιουργεί τη νέα γενιά αθλητών. Με μεταρρυθμίσεις, με σύγχρονες υποδομές, αλλά και με νοικοκύρεμα και τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα, ο αθλητισμός μας αλλάζει. Ο αθλητισμός μας πηγαίνει -επιτέλους- μπροστά! Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά! Μπροστά για την κοινωνία, μπροστά για τη γενιά που έρχεται», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3701-2022-12-13-09-13-00

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

Η ομιλία του Υφυπουργού Λ. Αυγενάκη

Η ομιλία του Διευθύνοντα Συμβούλου της Lamda Development Ο. Αθανασίου

Η παρουσίαση του Προγράμματος Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής

Το βίντεο του Προγράμματος Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής