Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο «Σπύρο Λούης» συγκαταλέγεται στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) της χώρας στα οποία, ύστερα από πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα συγκεντρωθούν βασικά είδη διατροφής και θα αποσταλούν στην Ουκρανία.

Στην ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συμμετάσχει και κλιμάκιο του Υπουργείου Αθλητισμού. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι:

 *  Γάλα εβαπορέ

*   Σκόνη γάλακτος για παιδιά

*   Κονσέρβες παντός τύπου

*   Δημητριακά

*   Παξιμάδια

*   Αλεύρι

*   Ζυμαρικά

*   Όσπρια  

«Τρεις μήνες μετά από την έναρξη του φριχτού αυτού πολέμου, η ελληνική κοινωνία δεν μένει απαθής, η αθλητική κοινότητα ενεργοποιείται ξανά σε μια ακόμη στενή συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ενεργοποιούμαστε και ξεκινάμε, από αύριο κιόλας, σε όλες τις κατά τόπους αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας, στη συλλογή βασικών ειδών διατροφής, έτσι ώστε τις επόμενες δύο εβδομάδες, όλα τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν, να παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, να ταξινομηθούν, να πακετοποιηθούν και οργανωμένα να παραδοθούν με τάξη στον ουκρανικό λαό. Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον Πρόεδρο κ. Αυγερινό, τα μέλη και τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανά την Ελλάδα, αλλά και τις διοικήσεις των Αθλητικών μας Εγκαταστάσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει τη συγκέντρωση. Τα μέλη της αθλητικής οικογένειας ανά την Ελλάδα θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα: Δεν μένουμε απαθείς! Είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού, συμμεριζόμαστε, στηρίζουμε και συγκεντρώνουμε αγαθά που στοχευμένα μας ζητήθηκαν από τον ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

ΟΑΚΑ

Διεύθυνση: «Σπύρος Λούης» Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη 1

Τ.Κ. 15123 Μαρούσι, Αθήνα

Κλειδοστάσιο, Πύλη Α

Τηλ.: 2106834021

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινές 08.00 -17.00

Mail: Info@oaka.gr