«Συνεχής ενημέρωση, γνώση και προφύλαξη» ήταν το μήνυμα της Ημερίδας που διοργάνωσαν σήμερα το πρωί το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής η οποία είχε ως θέμα «Αθλητισμός και AIDS» με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Πριν την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον οποίο μεταξύ άλλων τόνισε « Ο κίνδυνος εμφάνισης του ιού αυτού ελλοχεύει για όλους μας. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι από πλευράς γνώσεων και να ενημερώνουμε συνεχώς τους πολίτες».
Αναφερόμενος στη συνέχεια στον μελλοντικό ρόλο του ΟΑΚΑ τόνισε «Από την διοίκηση του ΟΑΚΑ την επόμενη χρονιά περιμένουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Επιδίωξή μας τα επόμενα χρόνια είναι να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία. Να δούμε πως αυτούς τους χώρους θα τους απλώσουμε στην κοινωνία και θα τους κάνουμε κερδοφόρους».
Το παρών στην Ημερίδα έδωσε και η βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας αλλά και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Έλενα Κουντουρά η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε «Σήμερα γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να ενημερωθούν τα παιδιά, οι γονείς και όλοι οι φορείς για την μάστιγα του αιώνα. Ο αθλητισμός είναι ένα ισχυρό μέσο για την πληροφόρηση των μεγάλων μαζών».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Ισίδωρός Κούβελος , ο πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών Πέτρος Γαλακτόπουλος , ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Αντωνιάδης ο Ολυμπιονίκης Χρήστος Παπανικολάου και εκπρόσωποι Αθλητικών Ομοσπονδιών
Τις εισηγήσεις τόσο της λοιμοξιολόγου του Ιατρικού Κέντρου κ. Αθηνάς Στούπη όσο και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αστέργιου Πατσιαούρα παρακολούθησαν ακόμη πολλά από τα μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του ΟΑΚΑ γεμίζοντας την αίθουσα συνεντεύξεων «Γ. Κασιμάτης».

Το Γραφείο Τύπου