Παρουσιάστηκε η Ολιστική Ενεργειακή Ανάλυση και ο Ολοκληρωμένος Στρατηγικός Ενεργειακός Σχεδιασμός του ΟΑΚΑ από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού

 

Σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», καθηγητή Νεκτάριο Βιδάκη και τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιορή, επισκέφτηκαν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο,  όπου τους υποδέχτηκε ο Πρύτανης, καθηγητής Νίκος Κατσαράκης.

 

Σκοπός της επίσκεψης η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου με αντικείμενο την «Ολιστική Ενεργειακή Ανάλυση και τον Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Ενεργειακό Σχεδιασμό του ΟΑΚΑ», η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και του ΕΛΜΕΠΑ.

 

Στόχος της η ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση, η εξοικονόμηση ενέργειας και η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ΟΑΚΑ, της μεγαλύτερης και εμβληματικότερης αθλητικής υποδομής της χώρας μας.

 

Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο  Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (IEECC) του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) του ΕΛΜΕΠΑ, έκανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Εμμανουήλ Καραπιδάκης και οι συνεργάτες του.

 

Το Έργο τεκμηριώνει και περιγράφει τις καινοτόμες, κοστολογημένες και οικονομοτεχνικά σκόπιμες προδιαγραφές, βάσει των οποίων θα προκηρυχθεί η συνολική Ενεργειακή Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού συγκροτήματος «Σπύρος Λούης».

 

Η ομάδα του Έργου, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στις ώριμες δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ, δεσμεύτηκε για την οριστική κατάθεση των παραδοτέων του Έργου εντός του Ιουλίου και σημείωσε τις  παρατηρήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού:

Αφορούσαν, ιδιαίτερα, τον πλήρη ενεργειακό διαχωρισμό των εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης» από εκείνες του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου, καθώς και την ενεργειακή ενσωμάτωση των νέων κολυμβητικών δεξαμενών, οι οποίες είναι υπό κατασκευή και ολοκληρώνονται σύντομα.