ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Σε ατμόσφαιρα γιορτής η εκκίνηση του 2ου ΕΤΑΠ από το Ο.Α.Κ.Α

ΟΑΚΑ, 28 Απριλίου 2022

 

Σε μία εορταστική ατμόσφαιρα και με την παρουσία εκατοντάδων φίλων του αθλητισμού πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» η εκκίνηση του δεύτερου ΕΤΑΠ του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας». Είκοσι ομάδες και 133 ποδηλάτες από 26 χώρες πήραν εκκίνηση από το «Τοίχος των Εθνών» με προορισμό την πανέμορφη Ιτέα. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζέφρι Πάιατ, την Πρέσβειρα της Σλοβακίας Ιβέτα Χρίτσοβα, τον Πρέσβη της Νορβηγίας Φροντ Όβερλαντ Άντερσεν, την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ποδηλασίας Μαρκ Κάβεντις παρακολούθησαν το «ζέσταμα» των αθλητών της ποδηλασίας και την εκκίνηση.  

«Σήμερα ξεκίνησε από το Ο.Α.Κ.Α. το δεύτερο ΕΤΑΠ του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος». Όλοι μαζί, διοίκηση, εργαζόμενοι, εθελοντές, Οργανωτική Επιτροπή, όλοι παρόντες, δώσαμε ένα δυναμικό ξεκίνημα για τη δεύτερη αγωνιστική ημέρα. Η διοργάνωση αποτελεί μία γιορτή για το ποδήλατο, μία γιορτή που προβάλλει και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου διεξάγεται το «ΔΕΗ Bike Festival» και το Ολυμπιακό Συγκρότημα έχει μετατεαραπεί σε «σπίτι της ποδηλασίας». Μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις. «Καλωσορίζουμε σήμερα στο Ο.Α.Κ.Α. άλλη μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, μια αθλητική διοργάνωση που μας κάνει υπερήφανους, μία αθλητική διοργάνωση που κάνει το Ο.Α.Κ.Α. ζωντανό οργανισμό, μία αθλητική διοργάνωση που θα ταξιδέψει μέσα από εικόνες σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τον αθλητισμό προβάλλουμε τη χώρα μας και βοηθάμε την εθνική οικονομία. Είμαστε χαρούμενοι που, μαζί με τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, στηρίζουμε την αθλητική οικογένεια, στηρίζουμε την Ελλάδα», δήλωσε Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α Κωνσταντίνος Χαλιορής.        

 

Ανάμεσα στις ομάδες που παίρνουν μέρος στον «ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος» είναι και η εθνική Ελλάδος με τους ποδηλάτες μας να είναι ενθουσιασμένους από την αναβίωση της διοργάνωσης. «Συγχαρητήρια σε αυτούς που ονειρεύτηκαν να ξαναρχίσει ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος. Σε αυτό συνέβαλε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που έκανε δικό του το όνειρο και τόλμησε να το διοργανώσει. Το δεύτερο ΕΤΑΠ άρχισε από το Ο.Α.Κ.Α., έναν χώρο που έχει τη δική του ενέργεια και αποτελεί το σπίτι όλων των αθλημάτων», τόνισε ο Περικλής Ηλίας και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στην Αθήνα από το Ο.Α.Κ.Α. για εκκίνηση του δεύτερου ΕΤΑΠ. Είναι το κέντρο αθλητισμού της Αθήνας και θα πάρουμε από εδώ ωραία ενέργεια για τον σημερινό αγώνα».

Την εκκίνηση του δεύτερου ΕΤΑΠ παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Οι δράσεις του «ΔΕΗ Bike Festival» θα ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ (21.00).