ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθλητικό Συνέδριο Πάτρας: Το Ο.Α.Κ.Α. «συμπαίκτης» στο «Μέλλον του Αθλητισμού»

ΟΑΚΑ, 12 Απριλίου 2022

 

Με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (8-11/4) το πρώτο συνέδριο για τη συνδιαμόρφωση του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου υπήρξε εκτενής αναφορά για τον εκσυγχρονισμό και για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του ΟΑΚΑ ενώ, και τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων, το περίπτερο που είχε το Ολυμπιακό Στάδιο στον χώρο της Έκθεσης παρουσίασε μεγάλη επισκεψιμότητα.     

Οι τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος». Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ Νεκτάριος Βιδάκης αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί αν παίξει το Ο.Α.Κ.Α. ως μοντέλο ανάπτυξης αθλητικών υποδομών, στον ρόλο του ως τοπόσημο της Αττικής, αλλά και στην αλλαγή σελίδας που έχει επιτευχθεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Ολυμπιακό Συγκρότημα.

«Το μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα της χώρας επανέρχεται σε έναν νέο κύκλο δυναμικής ανάπτυξης σε σύγχρονα πρότυπα. Ξαναβάζει με αξιώσεις τη χώρα στον αστερισμό των παγκόσμιων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων και, παράλληλα, προσφέρει καθημερινή παροχή ποιοτικής υπηρεσίας σε, πλέον, των 25.000 αθλητών αθλούμενων και επισκεπτών», υπογράμμισε ο κ. Βιδάκης.

Το καλαίσθητο περίπτερο του Ο.Α.Κ.Α. αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών, αθλητές και αθλήτριες.

«Το πρώτο συνέδριο για τη συνδιαμόρφωση του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» ολοκληρώθηκε με επιτυχία και θα ήθελα να συγχαρώ τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την

πρωτοβουλία. Με τέτοιες κινήσεις όλοι γινόμαστε συμπαίκτες για ένα καλύτερο μέλλον του αθλητισμού μας. Κατά τη διάρκεια των διεργασιών, ως Ο.Α.Κ.Α., είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό και να συζητήσουμε για μελλοντικές συνεργασίες – εκδηλώσεις», τόνισε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Αλέξανδρος Κανδύλης αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η λειτουργία του για την πρόληψη, την ενημέρωση και την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης: «Η πρόληψη έχει να κάνει με τη σωστή ενημέρωση μέσα από σεμινάρια, ομιλίες, σε σχολεία, αθλητικούς συλλόγους κλπ. Η βελτίωση της αθλητικής απόδοσης πρέπει να είναι βασισμένη στη σωστή προπόνηση και την επιστημονική υποστήριξη των αθλητών», υπογράμμισε ο κ. Κανδύλης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για τη συνδιαμόρφωση «Εθνικού Στρατηγικού

Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» πραγματοποιήθηκαν 141 ομιλίες. Η επόμενη αντίστοιχη εκδήλωση θα διοργανωθεί στην Κομοτηνή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από τις 21 έως τις 22 Μαΐου.